Rendszeres Szociális Támogatás

A szociális pontok megállapításához a hallgatóknak Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázatot kell leadni, amihez a szükséges igazolásokat az eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalon a letöltések menüpont alatt a SEGÉDLET AZ IGAZOLÁSOK BESZERZÉSÉHEZ című dokumentum alapján lehet beszerezni.

További szoctámmal kapcsolatos információkért a szoctam.info@hok.uni-obuda.hu e-mail címen tudtok hozzánk fordulni.

A Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatot minden félév elején újra le kell adni. A pályázatokat elektronikus és papíros formában egyaránt kötelező leadni.

Elektronikusan az Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzatának e-szoctám rendszerében kell kitölteni a szociális helyzetfelmérő űrlapot, és elektronikusan feltölteni az igazolásokat. Papíros formában pedig, a honlapon kitöltött űrlapot kell kinyomtatni, aláírni és leadni. A kitöltési útmutatót mindig figyelmesen el kell olvasni, mert ennek alapján lehet megfelelően kitölteni az űrlapot. A pályázati időszakban, személyesen a hallgatói központokban vagy elektronikus úton a szoctam.info@hok.uni-obuda.hu–n segítséget kérhettek a kitöltéshez. A nem megfelelően kitöltött űrlapot nem áll módunkban elfogadni.

Az elektronikus szociális helyzetfelmérő űrlapon figyelmetlenségből rendszeresen követnek el a hallgatók hibákat. A könnyebb és gyorsabb pályázás érdekében összeszedtünk néhány tipikus hibát, amire mindenképp érdemes odafigyelni:

  • aláírás hiánya: a kinyomtatott pályázati űrlapon rendszeresen lemarad az aláírás. Sajnos az aláírás megléte nélkül a pályázat érvénytelen.
  • önkormányzati igazolás: A területileg illetékes önkormányzat –esetenként népesség nyilvántartó által kiadott igazolás, hogy a pályázó kivel él egy háztartásban, egy lakcímen. Ez egy olyan alapvető igazolás, ami nélkül nem tudjuk elfogadni a pályázatot.
  • nyilatkozatok: esetenként egyes személyekről, szociális helyzetekről nem létezik igazolás. Ezekben az esetekben nyilatkozatot kell írni, melyben részletesen leírják a szociális helyzetet befolyásoló tényezőt. Formanyomtatvány az eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalon a Letöltések menüpontban.
  • papíron és elektronikusan történő leadás: csak akkor tudjuk elfogadni a pályázatot, ha mindkét módon megtörténik a leadás, papír alapon csak az aláírt űrlapot kell leadni. Ellenkező esetben érvénytelen a pályázat.
  • határidőn túli leadás: sajnos nem tudjuk a határidőn túl leadott pályázatokat vagy igazolásokat elfogadni. Fontos, hogy a leadási határidő a kinyomtatott és aláírt űrlapra vonatkozik, nem az elektronikus kitöltésre
  • igazolások hiánya: nagyon fontos, hogy minden egyes dolog, ami a pályázatban feltüntetésre kerül, igazolva legyen. Az is, ami nem tűnik olyan fontosnak, mert sajnos utólagosan nem tudjuk elfogadni az igazolásokat.