Ösztöndíjak

Rendszeres Szociális Ösztöndíj

 - http://eszoctam.hok.uni-obuda.hu

 

Tanulmányi Ösztöndíj

Ezt mindenki alanyi jogon (nem kell rá külön pályázni) kaphatja, aki legalább az évfolyam átlag felett teljesített az előző félévében. A minimum átlag eléréséért 5950 Ft, az évfolyam elsőnek pedig 47 600 Ft a jutalma tanulmányi eredményeiért. A köztük lévő átlagokra arányosan (az évfolyamátlagtól való átlagos eltérés szerint) jár az ösztöndíj. A Tanulmányi ösztöndíjat minden félévetek után a következő félév 5 hónapjára lehet elnyerni. A rendszer sajátossága, hogy minden szemeszter második hónapjában kerül utalásra először, de akkor egyszerre kéthavi.


Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat két egymást követő, legalább 4-es átlaggal teljesített félév után (egy teljes tanév) lehet megpályázni. Jó, ha van valamilyen egyéb tevékenység is a tanulás mellett, mint például TDK, valamilyen kutatás részvétel, de lehet kulturális vagy sport tevékenység is. A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat 10 hónapra ítélik meg és jelenleg havi 40 000 Ft juttatást jelent, amit nem az intézménytől, hanem az államtól kaphattok.


Óbudai Egyetem Ösztöndíj

Az Óbudai Egyetem három különböző kategóriában oszt ösztöndíjat: sport, kulturális és közéleti, valamint szakmai és tudományos. A sport kategóriánál azt veszi gyelembe az elbíráló bizottság, hogy van-e valamilyen kiemelkedő nemzetközi siker, illetve az intézményt képviseli-e a sportoló. Közéleti és kulturális kategóriánál természetesen kizáró tényező, ha valaki a hallgatói 

http://palyazatok.hok.uni-obuda.hu/

Kollégiumi Díjmérséklés Támogatás

Az Óbudai Egyetem Diákjóléti Bizottsága minden tanév őszi félévében kollégiumi díjmérséklésre pályázatot hirdet. A díjmérséklés egy tanévre (10 hónap) vonatkozik, melynek mértéke 25, 50, 75 százalékos lehet. A pályázaton olyan nappali tagozatos hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók vehetnek részt, akik aktív kollégiumi jogviszonnyal rendelkeznek. A pályázatnak minden esetben tartalmaznia kell a díjmérséklési kérelem rövid indoklását, a pályázó Neptun kódját, valamint a kollégium megnevezését. A pályázatot írásban kell benyújtani bármelyik Hallgatói Központban. A pályázatokat a Kollégiumigazgató. az EHÖK Kollégiumi ügyekért felelős elnökségi tagja és a Diákjóléti Bizottság elnöke bírálja el. 

http://palyazatok.hok.uni-obuda.hu/