Online nyelvi szintfelmérő

Tisztelt Hallgatók!

A 2019/20/2 félévtől a kritériumtárgyak [(idegen nyelven oktatott szakmai tárgyak; TVSZ 37. § (6)] felvételére annak a hallgatónak is lehetőséget biztosít az Egyetem, aki még nem rendelkezik szakmai B2 (középfokú) komplex vagy általános C1 (felsőfokú) komplex nyelvvizsgával...

amennyiben az Egyetem által meghirdetett online szaknyelvi tesztet sikeresen teljesíti a 2019/20/2 félév indulását megelőzően.

Az általános és szaknyelvi kérdésekből álló online tesztet sikeresen teljesítő hallgatók mentesülnek a Szaknyelv A/B tantárgy teljesítése alól, és a 2019/20/2 félévre már közvetlenül felvehetnek kritériumtárgyat legkésőbb a végleges tárgyfelvételi időszakban (az online teszt sikeres teljesítése, majd a sikeres teljesítés Neptun rendszerben történő rögzítését követően).

Sikertelen eredményű online tesztírás esetén az érintett hallgatóknak fel kell vennie és teljesítenie kell a Szaknyelv A/B tárgyat is tanulmányai során a kritériumtárgy felvételéhez, vagy meg kell szereznie a fenti nyelvvizsgák valamelyikét angol vagy német nyelvből, illetve a következő félév(ek)ben ismételten próbálkozhat az online szaknyelvi teszt teljesítésével is.

Az online szaknyelvi tesztek meghatározott napokon (naponként több időpontban) és helyszíneken kerülnek meghirdetésre, melyekre a Moodle rendszerben lehet jelentkezni, a lentebb részletezettek szerint.

Az online tesztek oktatói felügyelet mellett számítógépes labortermekben teljesíthetők, az egyes időpontokhoz és labortermekhez meghatározott kapacitáskorlátok mellett.

Az online tesztek időpontjai: 2020. január 15-16-17.

Az online tesztek helyszínei (terem):

józsefvárosi telephelyen: Tavaszmező u., G épület, TG.1.05 vagy TG.1.06. terem

óbudai telephelyen: Bécsi út, A épület, BA.1.13. vagy BA.1.14. terem

 

Az online teszthez kapcsolódóan felmerülő kérdéseikkel Solymosiné Molnár Margit szakcsoportvezetőt kereshetik meg a solymosine.margit@tmpk.uni-obuda.hu e-mail címen.

 

Az online tesztek jelentkezni a Moodle rendszerben lehet, Neptun azonosítóval és jelszóval, az alábbi linken.

https://elearning.uni-obuda.hu/exam/

A kurzus neve: Angol - Német - Szaknyelvi szintfelmérő vizsga -2020

Az online teszt megoldásával csak egyszer lehet próbálkozni, mely 50 kérdésből áll, és időkorlátja 30 perc.

 

A Moodle rendszerben történő jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket a moodleadmin@uni-obuda.hu címre küldhetik meg.

 

A teszt teljesítéséhez, és a kritériumtárgyak felvételéhez sok siker kívánunk!

 

Óbudai Egyetem

Oktatási Főigazgatóság