Kulturális Pályázat

Kulturális pályázat

Célja a hallgatók kulturális fejlődésének elősegítése. A támogatást öntevékeny csoportok, kollégiumok, szakcsoportok, karok, hallgatói csoportok nyerhetik el. A támogatásra pályázni kell minden félév elején. A pályázatokat a Kulturális Bizottság hirdeti meg és bírálja el.

A pályázatoknál az egyik legfőbb szempont, hogy valamilyen módon kapcsolódjon Egyetemünkhöz és a hallgatóknak szóljon. A támogatást a legtöbb esetben valamilyen kulturális esemény

meglátogatására, illetve kirándulásokra veszik igénybe. Ennek eredményeként sokszor belépőjegyeket vásárolnak, részben vagy egészben az igényelt összegből. Sajnálatos módon a belépőjegyek vásárlásának az a nagy hátránya, hogy ezen programok megvalósításánál a jegyeket 54% adó, illetve 27% járulék terheli. Ennek eredményeként egy 1000 Ft-os belépőjegy ára 1810 Ft-ba kerül, mely többletköltség a pályázót terheli. Ilyen esetekben érdemes felkeresni a bizottság egy tagját, hátha van valamilyen alternatív megoldás. A pályázatokat elektronikusan és papír alapon is le kell adni, minden esetben, két példányban. A kiírásban mindig szerepel a leadás helye és határideje. A pályázatban szerepelnie kell a program leírásnak, költségvetési tervezetének, eddigi tevékenységeknek. Értelemszerűen ki kell tölteni a pályázati adatlapot. Van lehetőség támogatói nyilatkozatok, javaslatok mellékelésére. A pályázat nyerteseit az adatlapon megadott elérhetőségen értesíti a Bizottság. Ezek után az Egyetem támogatási szerződést köt a nyertessel, amelyben a pályázat alapján rögzítik a támogatott tevékenységet, annak feltételeit és az erre elnyert pénz összegét. A pályázat finanszírozása mindig utólagosan történik, ami azt jelenti, hogy az Egyetem címére kiállított számla ellenében történik a kifizetés. A programok lezárulását követően a számla mellé egy rövid pénzügyi, szakmai beszámolót kell mellékelni.

 

2022/23/1 Aktuális pályázati felhívás!

Pályázati adatlap!