• Nőként a műszaki világban – ABB Női Mentorprogram
  2021. szeptember 23.

  Kedves Hallgatók!

  A műszaki vonalon dolgozó nők részvételének erősítését és munkavállalási kedvük növelését tűzte ki célul az ABB Kft. 7 éve sikeresen futó női mentorprogramjával. A vállalat pályázatot hirdet „ABB Női Mentorprogram” névvel a műszaki felsőoktatásban - tanuló női hallgatók számára.

  A program célja, hogy hallgatók már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek egy nemzetközi cég működésével, valamint motiválja a  nőket a műszaki területen történő elhelyezkdésre. A változatos programok mellett a részvevők a cég szakemberei és vezetői közül saját mentort is kapnak, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vehetnek részt.

  A pályázat nyertesei mélyebb betekintést nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba a rendszeres személyes/online konzultációk keretein belül, valamint telephely-, vagy gyárlátogatáson vehetnek részt. A cég nagy hangsúlyt fektet az ABB női vezetőivel és a HR szakemberekkel való találkozásra, ezáltal a tanulók pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen életpálya modellek léteznek a műszaki területen, nőként milyen pozíciókat célozhatnak meg a későbbiekben, amikre eddig talán nem is gondoltak volna. A tanácsadások keretein belül tippeket kapnak a későbbi elhelyezkedéshez, de akár gyakornokként is aktívan bekapcsolódhatnak a munkába.

   

  Határidő: 2021. október 31.

   

  További információ és jelentkezés: https://new.abb.com/hu/palyazati-felhivas

   

   

 • HÖOK Stipendium Hungaricum
  2021. szeptember 14.

  Dear Student,

  Let us to congratulate you for your Stipendium Hungaricum scholarship! Please allow us to inform you about a great opportunity: to help students arriving to our country, the National Union of Students in Hungary has established a Mentor Network for students within the Stipendium Hungaricum Scholarship programme. 

  For registration, please use the following link:

  Registering to our network has numerous advantages:

  - you may have a chance to make new friends from other countries and cultures.

  - you can practice your English skills.

  - you can participate in several cultural and educational/vocational programmes that are free of charge for you.

  - you receive a safety net of mentors and fellow mentees to share and work out issues together.

  For more details, please click here!

 • HÖOK Mentorprogram - Mentorált jelentkezés 2021/22-es tanév
  2021. augusztus 09.

  A program során elsőévesként egy ugyanazon egyetemen és szakon tanuló felsőbb éves hallgató (mentor) segít az egyetemi nehézségek áthidalásában, egyetemi beilleszkedésben.

 • EUROWEEK
  2021. július 27.

  Az EUROWEEK egy oktatási program/szeminárium hallgatók és végzett hallgatók számára egyaránt. A résztvevők angol nyelvének és vezetői képességeinek fejlesztésére összpontosít.

 • Tenisz bajnokság 2021 állás lehetőség
  2021. június 21.

  Gyere és dolgozz a 2021-es Hungarian GRAND PRIX Teniszbajnokságon!

  Dolgozz a 10 év után újra Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Női Teniszbajnokságon és gyűjtsd össze a nyári bulikra vagy fesztiválbérletre a pénzt.

  Bajnokság időtartama: 2021. július 12-16.

   

  Nyitott pozíciók:

  1 fő GRAFIKUS
  2 fő SZERVEZŐ, DISZPÉCSER
  3 fő (B kat.) SOFŐR
  10 fő PÁLYASEGÍTŐ
  1 fő VILLAMOSMÉRNŐK hallgató
  3 fő MÉRNÖKINFORMATIKUS hallgató

   

  Napi 2 étkezés és víz biztosított.

  Bérezés: nettó 1400 Ft / óra.

  Jelentkezés: rta@rta.hu

 • Diákhitel plusz
  2021. május 19.

  Kedves Hallgató!

   

  Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a járványhelyzetre való tekintettel bevezetett kamatmentes Diákhitel Pluszt már csak 2021. június 30-ig igényelheted.

  A Diákhitel Pluszt maximum 500.000 forintig tudod igényelni, amennyiben rendelkezel aktív hallgatói jogviszonnyal és nem töltötted még be az 55. életévedet. A hitelfelvételre akkor is jogosult vagy, ha korábban már felvettél Diákhitel1-et vagy Diákhitel2-t. A futamidőt 1 és 5 év között Te választod meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdened.

  Érdekelnek a részletek?

  Akkor kattints és igényeld június 30-ig: https://diakhitel.hu/diakhitel-plusz

   Válaszd a legkedvezőbb pénzügyi segítséget és koncentrálj minden erőddel a tanulásra!

 • Mateking kupon
  2021. április 20.

  Kedves Hallgatók!
  Az ÓE HÖK és a mateking.hu közösen segít nektek a matekos tantárgyak könnyebb teljesítésében, ezért 2021. április 23-án 13 órától 250 darab ingyenes és 250 darab 50%-os mateking hozzáférést osztunk ki. A kedvezményt úgy tudod igénybe venni, hogy az előfizetésnél beírod az akció napján közzétett kuponkódot.
  Az első 250 beváltó kapja a 100%-os kedvezményt ,az utánuk következő 250 beváltó pedig az 50%-os kedvezményt. Úgyhogy légy résen!

 • ÓE LoL Bajnokság 2021
  2021. április 20.

  A félév utolsó LOL bajnoksága az Óbudai Egyetemen az ÓE HÖK és az ÓE Gaming Crew szervezésében valamint a Fütyülős támogatásával‼
  ????Gyere és játssz az utolsó hajrában és felejtsd el kicsit a rád váró ZH-kat és vizsgákat, mindenkinek jár a kikapcs! ???? ????‍????
  ????Regisztráció határideje:
  2021. április 27. 23:59
  https://forms.gle/hK6Xa427eYd1UUt49
  ????Részletekkel és nyereményekkel hamarosan jelentkezünk, addig is turbózzátok fel a skilljeiteket és mentsétek el a dátumot. ????????

 • MATLAB – szuper szoftver tanuláshoz, kutatáshoz, oktatáshoz
  2021. február 18.

  Az Óbudai Egyetemen 2016 óta egyre több hallgató, kutató és oktató használja a MATLAB elevezésű, statisztikai és matematikai feladatok megoldására kifejlesztett szoftvert, amely kiemelkedő jelentőségű a tudományos, mérnöki és Big Data területeken.

 • Modellváltás Tájékoztató
  2021. február 17.

  Kedves Hallgatótársunk!
   
  Tájékoztatunk, hogy az Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Hallgatói Tanácsa 2021.02.09-én tárgyalta az Óbudai Egyetem fenntartói modellváltásának kérdéskörét.