ARMK Hallgató Körök

Bányász Kulturális Kör

Központunkban 2009-ben alakult meg a bányász kulturális kör. Ugyan egyetemünk fő profiljába nem teljesen illik bele ez a szakma, de a műszaki tudományokhoz hozzákapcsolódik.  Létrejöttét dr. Varga Valéria docens asszonynak köszönhetjük, aki 1978-ban a Nehézipari Műszaki Egyetemen, Miskolcon szerzett okleveles kohómérnök végzettséget.
Varga tanárnő mindig nagy hangsúlyt fektetett a hallgatók ismereteinek gyarapítására több érdekes szakmában is. Így kezdetben három, lelkes hallgatóval elindult a bányász kulturális kör. Ahol megismerkedhettünk a bányász és kohász szakmával, annak minden nehézségével és örömével. Az elején, a tanterem falain belül tartottuk összejöveteleinket, ahol az elméleti alapokat beszéltük meg. Utána egy nagy csapat érdeklődő hallgatóval meglátogattuk Selmecbánya városát, ahol a bányász hagyományokat fedeztük fel.
Úgy gondoltuk az elméleti alapok után itt az ideje megismerkednünk közelebbről is a bányákkal. Elsőnek hazánk utolsó eocén program során nyílt szénbányájánál, a Márkushegyi Szénbányánál voltunk üzemlátogatáson. Ez akkora élmény volt a bányász kulturális kör tagjai számára, hogy ettől kezdve hagyományt teremtettünk a bányalátogatásokból. Minden évben ellátogatunk egy bányaüzembe. A következő évben az azóta már bezárt Halimbai Bauxitbányában voltunk, ami hazánk utolsó bauxittermelő üzeme volt. Kivételes szerencse, hogy mi még láthattuk. Az elmúlt évben pedig Dudaron az EOSZÉN Kft. Bányájában voltunk látogatáson.
Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ez a bányász kulturális kör létrejött és azóta is működik, hiszen ez is színesíti egyetemünkön a hallgatói életet.

Elérhetőségek:
Kolozsvári Krisztián
SZHÖK iroda

 
FutAREK Hallgatói Kör

2012 januárjában jött létre a FutAREK Hallgatói Kör Székesfehérváron az Alba Regia Egyetemi Központban. Fokvári Adrien testnevelő tanárnő támogatását és segítségét minden félévben megkapjuk, rendezvényekre közös erővel toborzunk hallgatókat. Célunk a félév elején kiírásra kerülő sportpályázatok által nyújtott lehetőségek minél eredményesebb kihasználása, a Hallgatók sportéletbe való bevonása, Egyetemünk népszerűsítése, közösségépítés.

2012 szeptemberében a NIKE félmaratonon, októberében a SPAR Budapest maratonon futottunk többen FutAREK-es mezben, majd a T-home Városvédő futáson. Székesfehérváron a TESZ futásokon és a Kihívás Napján vettünk részt. És azóta is folyamatosan képviseljük a hallgatói kört.

Segítségünkkel kettő ping-pong asztal is bekerült az AREK pincéjébe, a rákövetkező félévben pedig ütőket és labdákat is sikerült beszerezni.

Elérhetőségek:
Szente Gábor
OE-AREK K ép. I em. 33. szoba
 

 

Nincs kiválasztott galéria