BÁNKI Hallgatói Körök

Bánki Donát Hagyományőrző Kör

2005 tavaszán négy lelkes Bánkis hallgató úgy érezte, hogy hallgatói közösségünk megérett egy olyan kör létrehozására, mely teljesen független bármilyen más diákszervezettől és elhívatott célja a több, mint 125 éves Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Kar hagyományainak megőrzése és új hagyományok megteremtése. Ekkor alakult meg a Bánki Donát Hagyományőrző Kör.
A Kör célul tűzte ki, a Szakestélyek lebonyolítását, a Ballagás megszervezését, „Bánki Donát” emlékkirándulások szervezését, Bánki Donát sírjának éves megkoszorúzását, neves „Bánkisok”-ról való megemlékezéseket, valamint a Kar hagyományainak továbbadását és a „Bánkis szív” halhatatlanságának megtartását.
Megalakulását követően a Kör egy újabb rendezvénnyel gazdagította hagyományainkat, ez pedig a Bánki Donát Hagyományőrző Kupa.
A Körben is létezik az úgynevezett ranglétra. Ifjú tagjaink a „Jelöltek”, beavatásuk után lehetnek „Servulusok” és miután bizonyították rátermettségüket „Membrumok” lesznek. Miután valaki elbúcsúzik a Körtől „Senex” státuszba lép. Körünk ezenkívül rendelkezik tiszteletbeli tagokkal, ők a „Prudensek”. A tagság felett áll a „Presidium”, tagjai a „Praeses”, a „Nummus”, a „Sacrum” és a „Praeceptro”.
A Kör minden lelkes Bánki kari hallgatót szívesen lát tagjai közt.

Jelentkezni lehet a Bánki Hök irodájában(P3) vagy a preases@hok.banki.hu e-mail címen.
 

Bánki Donát Hegesztő Kör

Ha van kedved megismerkedni a hegesztés titkaival mi több, ki is próbálnád akkor várunk szeretettel minden héten 2 alkalommal. A kör látogatása minden hallató számára ingyenes jelentkezésedet várjuk a Bánki Hök irodában illetve a hegeszto@hok.banki.hu e-mail címen.


Bánki Donát Hobby és Veterán Jármű Kör


Megismerkednél a veterán járművekkel esetleg neked is áll egy a garázsban?? Netán autódat/motorodat szeretnéd egy kicsit fejleszteni??
Akkor várunk téged szeretettel a körünkben ahol hetente egy foglalkozáson vehetsz részt és próbálhatod ki magad, hogy, hogy is kell felújítani valamit. Jelenleg egy Csepel 125-D típusú motort újítunk amihez várunk minden segítő kezet.

Jelentkezni a Bánki HÖKirodában illetve a veteran@hok.banki.hu lehet.

 

Bánki Donát Média Kör

Havonta megjelenő kari újság szerkesztése, hangosítás, kisfilmek vágása, fotózás rendezvényeken. 

Jelentkezés: BGK HÖK iroda. Nincs kiválasztott galéria